Karton do kontaktu z żywnością

Karton Pyszna Pizza ESCK jest przeznaczony do  kontaktu z żywnością, a jego deklarację może udostępnić biuro obsługi klienta. Podstawowa różnica między starym opakowaniem jest taka, że wewnętrzna warstwa kartonu jest wykonana z celulozy, co przekłada się na jego jakość:

  • jest bardziej odporny na nasiąkanie wodą i tłuszczem;
  • sztywność kartonu sprawia, że w transporcie działająca na niego temperatura, nie powoduje odkształceń, jak na kartony z makulatury.

Z powodzeniem można zastąpić falę B, wykonaną z papierów makulaturowych, na falę E z papieru celulozowego. Patrząc na to pod kątem logistyki, mamy bardzo duże oszczędności. Jak wiadomo na transport i magazynowanie fali B potrzeba dwa razy więcej miejsca niż na falę E.

W najbliższym czasie będziemy również wykonywać na tekturze do kontaktu z żywnością nadruki indywidualne.

Atuty Produktu

  • najwyższa i niezmienna jakość materiału wykorzystywanego do produkcji
  • odpowiednia grubość dostosowana do funkcjonalności
  • estetyczna forma
  • wygodne w użytkowaniu
  • niemal nieograniczone zastosowanie

Dane Logistyczne

KOD PRODUKTUilość opakowań na palecie
P-24/ESCK-4,0
P-28/ESCK-3,5
P-31/ESCK-4,0
P-32/ESCK-4,0
P-33/ESCK-3,5
P-35/ESCK-3,5
P-40/ESCK-3,5
P-45/ESCK-4,0
P-50/ESCK-4,0
P-31/BSCK-4,0
P-32/BSCK-4,0
P-40/BSCK-4,0
P-41/BSCK-4,5
P-45/BSCK-4,0
P-50/BSCK-5,0
P-28/ESCŚ-3,5
P-32/ESCŚ-3,5
P-32/ESCŚ-4,5
P-40/ESCŚ-4,5
P-42/ESCŚ-4,5
P-45/ESCŚ-4,0
P-50/ESCŚ-4,5

Zaufało nam ponad 1500 pizzerii, dla których wykonujemy indywidualny zadruk opakowań.